Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Biografie

Dr. Indah Courtens

Lotus Lifecoaching is in 2008 opgericht door Indah Courtens, antropoloog, gepromoveerd aan de Radboud Universiteit, en life, soul en bewustzijnscoach – jezelf werkelijk leren kennen en tot expressie brengen.

Ik bied persoonlijke consulten aan, coaching, meditatie cursussen, retraites en workshops om mensen te leiden naar datgene wat de ziel dient, het hart gelukkig maakt en de geest verheft.

Leven en werken vanuit een innerlijke grondslag, jezelf daadwerkelijk doorgronden en tot expressie brengen, loopt als een rode draad door mijn werk.

Dit bracht mij via de culturele antropologie naar Oosterse culturen, met name Indonesië, waar ik jarenlang onderzoek verrichtte. In West Papua, waar ik anderhalf jaar verbleef voor mijn promotie onderzoek, bestudeerde ik de wijzen waarop mensen bij belangrijke overgangsfasen de balans in hun leven handhaven en herstellen. Dit thema was gekoppeld aan de vraag hoe mensen omgaan met ziekte, verlies en rouw en met processen van verandering in hun leven. Ik werd daar opgeleid in eeuwenoude geneeswijzen en betekenissen van ziekte en gezondheid. Befaamd spiritueel leider en inheems genezer Maria Baru werd mijn leraar. Zij initieerde mij in voorouderlijke leringen en gaf mij de allerhoogste inheemse kennis van heling waarbij lichaam en geest in balans zijn.

Mijn proefschrift over dit onderzoek Restoring the Balance: Performing Healing in West Papua werd in 2008 onder dezelfde titel uitgegeven bij KITLV Press.

Terug in Nederland specialiseerde ik mij als spiritueel coach en verlegde mijn antropologisch veldwerk naar de AMEG (Academie voor Muziek, Educatie en Genezing). Hier verrijkte ik mijn leringen en werd spiritueel opgeleid door drs. Loucas van den Berg, gedurende een intensieve 4 jarige opleiding. Ik specialiseerde mij in ‘De geestelijke aspecten van genezing. Genezen met hart en handen’.

 

Waar Oost en West elkaar ontmoeten

Vanuit het rijke en veelzijdige studieveld van Oost en West richtte ik mijn Lotus Lifecoaching praktijk op. Daarin komt alles samen wat ik nastreef en sla ik een brug over continenten heen in het begeleiden van mensen naar meer zelfbewustzijn om, in balans met lichaam en geest, hoofd en hart, uitdrukking te geven aan wie ze wezenlijk zijn en zo meer uit het leven te halen.

Tegelijkertijd was ik van 2006 tot 2015 in de AMEG werkzaam als coördinator, coach en trainer zowel individueel als in groepsverband in diverse cursussen op het gebied van bewustzijn en meditatie.

Van 2012 tot 2014 verrichtte ik eveneens taken als stervens- en spiritueel begeleider in hospice De Linde, De Waalboog in Nijmegen.

Van 2014 tot en met 2020 gaf ik wekelijks 4 meditatie cursussen voor PV Radboud Universiteit en Radboudumc Nijmegen, voor beginners en gevorderden, in het Nederlands en het Engels. Sinds 2020 bied ik online meditatie cursussen aan in diverse vormen, alle gericht op spirituele groei en bewustwording, rust en ontspanning. Daarnaast zijn op maat gemaakte meditatie cursussen op locatie ontwikkeld rond het thema ’Ontdek de kracht van meditatie voor ontspanning en rust, creativiteit en manifestatie in leven en werk’.

Uit de meditatie cursussen zijn de retraites voortgekomen die ik sinds 2015 geef in het prachtige Epidavros, Griekenland: ‘In het hart van meditatie, op weg naar je innerlijk weten en je eigen bestemming’. In 2018 is daar de bijzondere Sinaï woestijn retraite bijgekomen: ‘Mediteren, yoga en wandelen in de stilte van de Sinaï’. In 2019 zijn de retraites uitgebreid met de meditatie- en wandelretraite in het lieflijke Assisi, Italië, waar we in de voetsporen treden van Franciscus en Chiara met: ‘De stem van het hart’. In 2020 gingen we verder op pad en ontdekten we de ‘helende kracht’ van paradijselijk Bali. Sinds 2021 gaan we ‘Een weg van vreugde’, en lopen de Cammino di Francesco, de eeuwenoude pelgrimspaden in het groene dal van Rieti, Italië, en reizen we naar Egypte, het land van het witgouden licht voor de Tempel retraite: ‘Een reis door de Goddelijke wereld van Egypte en jezelf’, en de retraite in de Witte woestijn waar we de ‘De schittering van de ziel’ ervaren.

Vanaf 2020 is het ook mogelijk om individuele coaching aan te vragen in Assisi, een persoonlijke retraite in het licht van Franciscus en Chiara: ‘Alle kleuren van de ziel – het heiligdom van je hart’.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali

Rieti-dal, Italië

Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl