Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Retraite Bali

Mediteren, yoga en wandelen

Paradijselijk Bali – de parel van Indonesië

Ontdek de helende kracht van Bali

Nog eenmaal de Bali retraite,
van donderdag 2 maart tot en met donderdag 9 maart 2023

.

In deze 8-daagse retraite maken we een innerlijke reis naar het paradijs in onszelf, de parel in ons eigen hart, door ons volledig onder te dompelen in de Balinese culturele gebruiken en rituelen.

We maken kennis met de mystieke ziel van Bali, ook wel ‘het land van de Goden’ genoemd. Overal op Bali, van de kleurrijke dorpen tot de serene tempels en heiligdommen, vinden dagelijks rituelen plaats. Er worden offers gebracht in bakjes van bananenblad gevuld met rijstkorrels, bloemblaadjes, fruit en muntjes omringd met wierook. Zegeningen worden gevraagd zodat het goede het kwade zal overwinnen, het licht het donker zal doen verdwijnen, en het hoofd buigt voor het hart. Er wordt muziek gemaakt en gedanst zodat enkel nog de parel in het hart schittert.

Balinese rituelen

We gaan op onze reis de heling en kracht ontdekken van zowel kleine dagelijkse rituelen als grotere tempel ceremonies, en ervaren de schoonheid en lichtheid van Bali die de parel in je hart doet schitteren.

We gaan ervaren dat de rituelen balans en harmonie brengen, een eenheid met je eigen hart – je eigen heilige ruimte van licht – en je meer en meer gaat handelen in overeenstemming met dat licht – met jouw ware zelf.

 

Baden in het water van heilige tempels

 

We hebben de unieke mogelijkheid om ons onder te dompelen in het water van de heiligste watertempels van Bali, en ontvangen zegeningen en heling op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Ons verblijf: Gaia Retreat Center

Omlijst met terrasvormige rijstvelden, in de rust en stilte en toch slechts op 15 minuten loopafstand van het culturele en spirituele hart van Bali, Ubud (Balinees voor ‘medicijn’) en verkozen tot vriendelijkste stad van Azië, zijn we te gast in het prachtige, lieflijke en gastvrije retraite oord Gaia.

We hebben het gehele complex tot onze beschikking en de comfortabele kamers, in Balinese stijl, zijn gesitueerd in de prachtige jungle-stijl tuin. Iedere kamer is authentiek en allemaal hebben ze uitzicht op de tuin, de rijstvelden of ons (chloorvrij) privézwembad.

De vegetarische maaltijden zijn voortreffelijk, veelzijdig en bereid met verse lokale ingrediënten. Vanuit de semi-open eetkamer kunnen we onderwijl genieten van het karakteristieke Balinese uitzicht  – de terrasvormige rijstvelden. 

Het gehele retraitecentrum is er volledig op gericht om ons een onvergetelijke retraite te bezorgen en ons te ondersteunen in onze innerlijke reis. 
We worden ontvangen met een traditioneel Balinees welkomstritueel waarin we zegeningen ontvangen zodat we voorspoed en overvloed mogen ervaren.

Programma

We beginnen de dag met yoga en meditatie in de open meditatie ruimte – het hart van het complex, omringd door palmbomen. Na het ontbijt ontdekken we authentiek Bali en haar rituelen en ceremonies. We wandelen door het uitgestrekte groen van de rijstvelden, ervaren de grootsheid van de jungle, luisteren naar het ruisen van de palmbomen en genieten van de kleurrijke dorpen op onze weg. Tijdens onze tochten verblijven we veel in stilte.

In de middag is er tijd voor ontspanning in de oase van rust in het retraite oord en is er gelegenheid om je persoonlijke opdracht uit te werken. Relax in een van de ligstoelen bij het cosy zwembad, trek je terug in je eigen comfortabele kamer of neem plaats in een van de zitjes in de idyllische jungle-stijl tuin.

In de namiddag vervolgt het programma met een korte meditatie en het delen van ervaringen. We sluiten de dag af met een voortreffelijke maaltijd en een korte avondmeditatie.

Wanneer de retraite eindigt zullen we deze ook afsluiten met een authentiek afscheidsritueel.

De Bali retraite is een diepgaande ervaring voor een unieke reis naar de parel in je eigen hart

 

De retraite biedt:
 • een vast ritme van yoga, meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • dagelijkse wandelingen door het idyllische Balinese landschap
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies
 • bezoek aan heilige tempels en ervaren van authentieke geneeskrachtige rituelen
 • comfortabel verblijf in prachtig retraite oord en voortreffelijke Indonesische maaltijden
 • welkomst- en afscheidsritueel 
De retraite geeft:
 • een dieper contact met je ware zelf

 • afstemming op de parel in je eigen hart

 • meer bewustzijn over en inzicht in je levensvragen en thema’s

 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * lichtheid in je leven
  * meer vreugde en vertrouwen op je levensweg
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * rust in het hoofd en ontspanning in het lichaam

Informatie

We vliegen gezamenlijk op 2 maart 2023 om 10.25 uur met Singapore Airlines vanaf Amsterdam naar Denpasar, Bali. Vanaf het vliegveld in Denpasar worden we met een taxibusje naar het retraite oord gebracht. De terugvlucht is op 9 maart om 20.15 uur met Singapore Airlines van Denpasar naar Amsterdam.

Kosten

De kosten voor deze retraite inclusief het gehele programma, coaching, meditaties en yoga, overnachtingen in een 1-persoonskamer, maaltijden op basis van volpension, vervoer op Bali en alle rituelen, ceremonies en excursies: 1595 euro.

Niet inbegrepen zijn de kosten van de vlucht naar Denpasar, Bali v.v.

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 395 euro.
De overige 1200 euro graag overmaken voor 1 januari 2023.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier mail naar: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, retraite of cursus(dag) bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 85 euro.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi, Italië - een persoonlijke retraite

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali, Indonesië

Rieti-dal, Italië

Tempels, Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl