Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Retraite Bali

Mediteren, yoga en wandelen

Paradijselijk Bali – de parel van Indonesië

Ontdek de helende kracht van Bali

Na twee geweldige retraites in februari en maart 2020 zal de Bali retraite weer in 2023 plaatsvinden.

.

In deze 8-daagse retraite maken we een innerlijke reis naar het paradijs in onszelf, de parel in ons eigen hart door ons volledig onder te dompelen in de Balinese culturele gebruiken en rituelen.

We maken kennis met de mystieke ziel van Bali, ook wel ‘het land van de Goden’ genoemd. Overal op Bali, van de kleurrijke dorpen tot de serene tempels en heiligdommen, vinden dagelijks rituelen plaats. Er worden offers gebracht in bakjes van bananenblad gevuld met rijstkorrels, bloemblaadjes, fruit en muntjes omringd met wierook. Zegeningen worden gevraagd zodat het goede het kwade zal overwinnen, het licht het donker zal doen verdwijnen, en het hoofd buigt voor het hart. Er wordt muziek gemaakt en gedanst zodat enkel nog de parel in het hart schittert.

Balinese rituelen

We gaan op onze reis de heling en kracht ontdekken van zowel kleine dagelijkse rituelen als grote tempel ceremonies. We ervaren de schoonheid en lichtheid van Bali die de parel in je hart doet schitteren.

We hebben de unieke mogelijkheid om ons onder te dompelen in het water van een van de heiligste watertempels van Bali, gewoonlijk alleen opengesteld voor Balinezen. Hier ontvangen we zegeningen en heling op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Baden in het water van de heilige Sebatu Tempel

 

Ook maken we een bijzondere healing sessie mee waarin we de kracht van het geluid ervaren voor innerlijke balans en harmonie. De authentieke instrumenten die in deze sessie worden gebruikt, zijn gemaakt in de tijd dat instrumenten nog werden ontwikkeld als hulpmiddelen voor genezing en meditatie.

Ons verblijf: The Grace of Mother Earth

Omlijst met groene rijstvelden en dichtbeboste jungle, op steenworp afstand van het culturele en spirituele hart van Bali, Ubud (Balinees voor ‘medicijn’), zijn we te gast in het prachtige, rustig gelegen en lieflijke retraite oord Basundari, compleet in Balinese bamboe stijl.

We verblijven in lichte, comfortabele 2-persoons huisjes, verspreid over de weelderige junglestijl-tuin. Geen enkel huisje is hetzelfde en allemaal hebben ze prachtig uitzicht op de omringende rijstvelden en de jungle.

We worden ontvangen met een traditioneel Balinees welkomstritueel waarin we zegeningen ontvangen zodat we voorspoed en overvloed mogen ervaren.

Programma

We beginnen de dag met yoga en meditatie op het open yoga platform met uitzicht op de jungle. Na een uitgebreid, veelzijdig en gezond Balinees ontbijt gaan we op pad. We wandelen door het uitgestrekte groen van de rijstvelden, ervaren de grootsheid van de jungle, luisteren naar het ruisen van de palmbomen en genieten van de kleurrijke dorpen op onze weg. Tijdens onze tochten verblijven we veel in stilte.
Dagelijks zullen we een ritueel of ceremonie bijwonen en authentiek Bali beleven.
De lunch gebruiken we veelal bij een van de kleine eetstalletjes onderweg, een authentieke Indonesische ervaring.

In de middag is er tijd voor ontspanning in de oase van rust in het retraite oord en is er gelegenheid om je persoonlijke opdracht uit te werken. Relax bij het cosy zwembad, trek je terug in het boomhuis-meditatiedeck of neem plaats in een van de vele zitjes of hangmatten in de idyllische junglestijl tuin.

In de namiddag vervolgt het programma met een korte meditatie en het delen van ervaringen. We sluiten de dag af met een voortreffelijke vegetarische Indonesische maaltijd en een korte avondmeditatie.

Wanneer de retraite eindigt zullen we deze ook afsluiten met een authentiek afscheidsritueel.

De Bali retraite is een diepgaande ervaring voor een unieke reis naar de parel in je eigen hart

 

De retraite biedt:
 • een vast ritme van yoga, meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • dagelijkse wandelingen door het idyllische Balinese landschap
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies
 • bezoek aan heilige tempels en ervaren van authentieke geneeskrachtige rituelen
 • comfortabel verblijf in prachtig retraite oord en voortreffelijke Indonesische maaltijden
 • welkomst- en afscheidsritueel

   

De retraite geeft:
 • een dieper contact met je ware zelf

 • afstemming op de parel in je eigen hart

 • meer bewustzijn over en inzicht in je levensvragen en thema’s

 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * lichtheid in je leven
  * meer vreugde en vertrouwen op je levensweg
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * rust in het hoofd en ontspanning in het lichaam

Informatie

Het vertrek is op 22 resp. 29 februari 2020 om 11.05 uur met Garuda Indonesia vanaf Amsterdam naar Den Pasar, Bali (rechtstreekse vlucht). Vanaf het vliegveld Den Pasar brengt een taxibusje iedereen gezamenlijk naar het retraite oord. De terugvlucht is op 29 februari resp. 7 maart om 20.25 uur met Garuda Indonesia van Den Pasar naar Amsterdam (eveneens een rechtstreekse vlucht).

Kosten

De kosten voor deze retraite inclusief het gehele programma, coaching, meditaties en yoga, overnachtingen in het retraiteoord, maaltijden op basis van halfpension, vervoer op Bali en alle rituelen en ceremonies: 1390 euro.

Niet inbegrepen zijn de kosten van de vlucht naar Den Pasar v.v. en de lunch (gemiddeld 3 tot 4 euro per dag).

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 390 euro.
De overige 1000 euro graag overmaken voor 1 januari resp. 15 januari 2020.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier mail naar: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, retraite of cursus(dag) bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 85 euro.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali

Rieti-dal, Italië

Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl