Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Retraite in de Witte woestijn

Mediteren, yoga en wandelen

De schittering van de ziel

van zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 5 november 2022

.

In deze retraite laten we ons verwonderen door de overweldigende kleurenpracht en fonkelingen van de woestijn die de ziel doen schitteren en haar sprankeling zichtbaar laat zijn in je leven.

De Witte woestijn, deel van de oostelijke Sahara, wordt in Egypte ook wel de Westelijke woestijn genoemd door haar ligging ten westen van de rivier de Nijl. Het was ooit een immense binnenzee en de grond boordevol mineralen geeft deze woestijn haar kleurenpracht. Er zijn schakeringen van wit, geel, blauw, groen, rood, oranje en paars. Kleuren die de ziel laten schijnen.

We dringen door in het hart van de woestijn en laten ons betoveren door haar schittering, uitgestrekte leegte, overweldigende stilte, adembenemende landschappen van diepe kleuren en imposante formaties. Deze ervaring diep door je heen ademen maakt het hart ruim en tilt het bewustzijn naar een niveau waar je enkel diepe vreugde ervaart in je hart, contact maakt met de schoonheid en schittering van je ziel en uitdrukking geeft aan wie je wezenlijk bent.

 

De betoverende kleuren van de woestijn en mediteren in de piramide van Cheops

 

We reizen naar de Witte woestijn via de Zwarte woestijn, met haar vulkanische rotsen en zwart zand van verpulverd lavasteen. Het zwarte lavazand gaat over in zand zo fijn als op een tropisch strand en de rotsen maken plaats voor glooiende formaties van wit kalksteen die scherp afsteken tegen de helderblauwe lucht.

De kalksteenformaties zijn net zo afwisselend als de kleuren in het landschap en omlijsten de uitgestrekte vlaktes. Het ene moment zijn de vormen zacht en glooiend als golven van de zee, het volgende moment weer groots en overweldigend en nemen ze de vorm aan van een dier of plant.
En terwijl de zon langzaam ondergaat en achter de horizon verdwijnt, weerspiegelt haar oranje gloed prachtig op de mineralen en krijgt het mysterieuze woestijnlandschap steeds weer een andere kleur. De hemel verwordt tot een synergie van rood, geel en blauw. En ‘s nachts fonkelt de sterrenhemel boven de Witte woestijn even sterk als het witte zand overdag in de zon.

Crystal Mountain

Er gaat een diepe kracht uit van deze schoonheid en puurheid. Samen met de weidsheid en oorverdovende stilte nodigt de woestijn uit om zelf stil te worden en diep naar binnen te gaan naar jouw eigen innerlijke ruimte van rust, grootsheid en kleurrijke schittering. Dit tot in het diepst van je wezen laten doordringen maakt dat de schittering zichtbaar wordt in je leven en uitdrukking geeft aan wie je wezenlijk bent.

De reis door de Witte woestijn brengt ons uiteindelijk bij de imposante Crystal Mountain, de Kristalberg, een heuvel waar de sprankelende kwartskristallen je in de kleuren wit, rood en paars tegemoet glinsteren. We verbinden ons met dit licht en laten het samenvallen met de schittering van ons eigen hart.

Programma

In deze 8-daagse retraite trekken we 5 dagen diep de woestijn in en maken een tocht door al haar kleuren. We wandelen onder begeleiding van bedoeïenen die ons iedere dag naar onze volgende plek van overnachting leiden. Daar slapen we in de voor ons opgezette Bedoeïenentent of buiten onder de fonkelende sterrenhemel.

Onze bagage wordt vervoerd door jeeps zodat we enkel met een klein rugzakje lopen. De kamelen dragen ons water en als je moe bent kun je je ook zelf laten dragen. Op een kameel is de stilte van de woestijn nog beter hoorbaar en de ritmische schommeling is als een meditatie. Je gedachten waaien weg met de wind en lossen op in de ruimte om je heen.

Iedere dag heeft een eigen thema en route en kent een uitgebalanceerd ritme van beweging en rust om zo optimaal mogelijk in de stilte van je gedachten en de ruimte van je hart te komen.

We beginnen de dag met yoga en meditatie en bereiden ons voor op de tocht. Na het ontbijt gaan we op pad. Tijdens de wandelingen zullen we veel in stilte verblijven. In de middag, na de lunch, is er tijd voor rust en ontspanning, doen we een bewustzijnsoefening en is er ruimte voor het delen van ervaringen. Vervolgens lopen we verder tot aan onze volgende overnachtingsplek. We sluiten de dag af rond het vuur met een traditionele bedoeïenen maaltijd en een korte avondmeditatie.

Wanneer we eenmaal de woestijn verlaten wacht ons nog een bijzondere ervaring. We ronden de retraite af met een meditatie in de Piramide van Cheops, de grootste Piramide van Gizeh, net buiten Caïro, een van de oudste bouwwerken van de mensheid. Hier ervaren we de schittering van de ziel in al haar grootsheid in een diepe meditatieoefening.

De retraite in de Witte woestijn is een diepgaande innerlijke reis naar alle kleuren die de ziel doen schitteren

 

De retraite biedt:
 • een vast ritme van yoga, meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • 5 dagen wandelen, diep de woestijn in onder begeleiding van Egyptische bedoeïenen en hun kamelen
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies
 • slapen onder de sterrenhemel
 • meditatie op de Kristalberg en de Piramide van Cheops, een van de zeven klassieke wereldwonderen
   
De retraite geeft:
 • dieper contact met je ware zelf

 • meer bewustzijn over en het loslaten van vaste patronen

 • inzicht in je levensvragen en –thema’s

 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * helderheid over hoe je verder wilt in je leven
  * lichtheid en vreugde in je leven
  * afstemming op de schittering in je eigen hart
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * rust in het hoofd en ontspanning van het lichaam

Informatie

We vliegen gezamenlijk naar Caïro, waar we 1 nacht in een hotel verblijven. Op dag 2 trekken we 5 dagen de woestijn in. Halverwege dag 6 reizen we via de oase van Bahariya terug naar Caïro en maken langzaam de overgang naar de bewoonde wereld, waar we op dag 7 de Piramide van Cheops bezoeken. Op dag 8 vliegen we weer terug naar Nederland.

Er is ook de mogelijkheid om een eigen kleine tent mee te nemen voor de overnachtingen in de woestijn.

Kosten

De kosten voor deze retraite inclusief het gehele programma, coaching, meditaties en yoga, overnachtingen (in hotel en bedoeïenentent), maaltijden op basis van volpension in de woestijn en halfpension in de hotels, lokale gids, bedoeïenen team en kamelen, toegangsprijs voor de Piramide van Cheops, fooien en lokaal transport: 1470 euro.

Niet inbegrepen zijn de kosten van de vlucht naar Caïro v.v. en het visum bij binnenkomst (25 euro).

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 270 euro. De overige 1200 euro graag overmaken voor 1 oktober 2022.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier mail naar: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, retraite of cursus(dag) bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 85 euro.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali

Rieti-dal, Italië

Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl