Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Retraite Egypte

Mediteren, yoga en wandelen

Tempel retraite

Een reis door de Goddelijke wereld van Egypte en jezelf

van vrijdag 8 april tot en met vrijdag 15 april 2022 – volgeboekt

.

In deze verdiepende 8-daagse tempel retraite maken we een innerlijke reis naar onze eigen tempel van licht – de wijsheid van ons hart – door ons te verbinden met de bezielende kracht van de heilige tempels.

Egypte is het land van het witgouden licht en heilige tempels. We ervaren de mystiek, de eeuwenoude energieën en de helende werking van de tempels door ons te verbinden met de goden die er verblijven en de Goddelijke wijsheid die alom aanwezig is. Het diepe contact met deze bezielende kracht van de heiligdommen opent het hart en maakt dat je ontvankelijk wordt voor de antwoorden die in je hart besloten liggen. Het geeft een helder zicht op wie je werkelijk bent en laat je opstaan in jouw eigen licht – jouw ware essentie.

Onze reis voert van Aswan in het zuiden van Egypte op de oostelijke Nijloever, naar Luxor, het kloppend hart van Egypte midden in de woestijn met de rivier de Nijl als levensader.

 

De bezielende kracht van de heiligdommen en de magie van de Nijl

 

Wij stromen mee op de heilige Nijl met een authentieke Egyptische zeilboot, de Felucca, en bezoeken onderweg de belangrijkste heilige tempels en natuurplekken. De weidsheid, de stilte en de magie die de tocht op de Felucca ons biedt is als een diepe meditatie en brengt rust in het hoofd en ruimte in het hart.
En onderwijl genieten we van het wuivende groen van de palm- en bananenbomen langs de oevers en de kale geelrode rotsen in het achterland.

Vanuit deze ontspannen staat van zijn en innerlijke stilte bezoeken we de heilige tempels, verbinden we ons met de Goddelijke wijsheid en laten deze samenvallen met de wijsheid van ons hart – jouw eigen tempel van licht.

Programma

Tijdens deze 8-daagse retraite varen we 5 dagen de Nijl af en bewegen we tussen de heiligdommen van Isis in Philae, de unieke Kom Ombo tempel, de Horus tempel in Edfu en de dodentempel Hatshepsut.

We beginnen de dag met yoga en meditatie aan boord van de Felucca. Na het ontbijt gaan we op pad en bezoeken een van de tempels of wandelen naar heilige natuurplekken. Via een meditatie of bewustzijnsoefening verbinden we ons met de goden die de tempels bezielen en brengen deze helende kracht naar ons hart. Op deze wijze ontstaat er ruimte voor een nieuw bewustzijn en een dieper inzicht in je eigen zielenweg.

In de middag, na de lunch, is er tijd voor rust en ontspanning aan boord van de Felucca, en varen we verder naar onze volgende overnachtingsplek. Onderweg is er ruimte voor het delen van ervaringen en het uitwerken van persoonlijke opdrachten.
Tijdens onze reis zullen we veel in stilte blijven om zo optimaal mogelijk in de ruimte van ons hart te zijn.

Aan het eind van de middag meren we aan bij onze overnachtingsplek en sluiten de dag af rond het vuur met een traditionele Nubische maaltijd en een korte avondmeditatie.
We hebben de geweldige mogelijkheid om te overnachten op het dek van de Felucca onder de schitterende Egyptische sterrenhemel.

Eenmaal in Luxor aangekomen, verblijven we nog 2 nachten aan land in een hotel en bezoeken de imposante Luxor tempel, en de tempels van heling Dendera en Abydos.

De tempel retraite is een verdiepende ervaring naar het heiligdom van je eigen hart – jouw innerlijke bron van wijsheid en licht

 

De retraite biedt:
 • een vast ritme van yoga, meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • 5 dagen varen op de Nijl op een authentieke Egyptische zeilboot, de Felucca, onder begeleiding van onze Nubische kapitein en zijn bemanning
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies
 • bezoek aan de belangrijkste heilige tempels van Egypte
 • slapen onder de sterrenhemel aan boord van de Felucca 
De retraite geeft:
 • dieper contact met je ware zelf

 • afstemming op jouw eigen licht

 • meer bewustzijn over en inzicht in je levensvragen en thema’s

 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * helderheid over je levensweg
  * meer zelfvertrouwen op de eigen innerlijke leiding
  * meer vreugde van en afstemming op je eigen hart
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * rust in het hoofd en ontspanning van het lichaam
Informatie

Het vertrek is op vrijdag 8 april met EgyptAir van Amsterdam naar Aswan (overstappen in Caïro). In Aswan worden we opgehaald en verblijven we 1 nacht in een hotel. De volgende ochtend is ons eerste tempelbezoek en in de middag start de tocht op de Felucca. De laatste 2 nachten in Luxor zullen we weer in een hotel verblijven. De terugreis is op 15 april van Luxor naar Amsterdam (overstappen in Caïro).

Kosten

De kosten voor deze retraite inclusief het gehele programma, coaching, meditaties en yoga, overnachtingen (in hotel en Felucca), maaltijden op basis van volpension op de Felucca en halfpension in de hotels, lokale gids, huur van de Felucca met bemanning, alle entreegelden, fooien en lokaal transport: 1390 euro.

Niet inbegrepen zijn de kosten van de vlucht van Amsterdam naar Aswan en van Luxor naar Amsterdam, het visum bij binnenkomst (25 euro) en de lunch op dag 6 en 7.

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 390 euro. De overige 1000 euro graag overmaken voor 15 maart 2022.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier mail naar: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, retraite of cursus(dag) bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 85 euro.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali

Rieti-dal, Italië

Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl