Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Retraite Rieti-dal, Italië

Mediteren en wandelen

Een weg van vreugde

van vrijdag 20 mei tot en met woensdag 25 mei 2022 – volgeboekt

.

In deze retraite treden we in de voetsporen van Franciscus van Assisi en wandelen over de Cammino di Francesco – de wandelweg van Franciscus – de eeuwenoude pelgrimspaden in het groene dal van Rieti en de omringende heuvels en bergen, en gaan ervaren dat dit een weg is van vreugde naar het licht in je eigen hart.

Franciscus bracht zijn jeugd door in Assisi. Nadat er in hem een spirituele omwenteling had plaatsgevonden die veel weerstand opriep bij de gevestigde orde, liep hij van Assisi naar het dal van Rieti om daar een nieuw leven te beginnen, vrij en vol vertrouwen om zijn eigen weg te gaan.

Franciscus vond rust en vreugde in het dal van Rieti en omschreef het gebied als paradijselijk: de groene heuvels tegen de uitgestrekte vlakte, de bergen met de eeuwig besneeuwde toppen, het eindeloze groen en de verre uitzichten.

De mensen in het dal van Rieti stonden onbevangen tegenover Franciscus en omarmden deze man die vol vuur en vlam zijn idealen verwoordde. Ze werden geraakt door zijn uitstraling en zijn enorme liefde voor mens en natuur. De woorden van Franciscus inspireerden hen tot een leven in het licht en de vreugde van het eigen hart, en wakkerden het innerlijk verlangen aan om vanuit je diepste wezen en zonder terughouding vorm te geven aan je leven.

 

Wees geprezen door broeder zon, die de dag is en ons verlicht. Hij is mooi en straalt met grote pracht.
Wees geprezen door zuster maan en de sterren. Aan de hemel zijn zij gevormd, helder en kostbaar en mooi.
Uit: Het Zonnelied van Franciscus

 

Wandelen en mediteren in het dal van Rieti

We wandelen door het Rieti-dal en over de heuvels en bergen rondom, steeds met uitzicht op het dal waar eens een binnenzee was en waar Franciscus met een kleine groep broeders overheen voer van de ene naar de andere plaats. Nu liggen er heiligdommen die onderling zijn verbonden door de Cammino di San Francesco.

We zullen iedere dag een stuk van de wandelweg van Franciscus lopen en bezoeken de verstilde en idyllische heiligdommen zoals Greccio, een plaats van liefde, Fonte Colombo, een plek van heling, Poggio Bustone, een plaats in de bergen waar Franciscus broeders twee aan twee uitzond met spirituele opdrachten, en La Foresta, een plaats van wonderen van de natuur. Ook wandelen we naar natuurheiligdommen zoals Faggio di San Francesco, de beuk waar Franciscus graag mediteerde.

We gaan ontdekken dat alle heiligdommen en natuurplaatsen een oude traditie kennen van heling en devotie. In deze sfeer verzorgde Franciscus de zieken en droeg hij al wandelend zijn idealen uit. We verbinden ons met de energie van de heiligdommen en brengen deze helende kracht naar ons hart. En, samen met de weidsheid, schoonheid en stilte die de natuur ons biedt, ontstaat er ruimte voor een nieuw bewustzijn waar je enkel diepe vreugde ervaart in je hart, contact maakt met je eigen licht en uitdrukking geeft aan wie je wezenlijk bent.

Ons verblijf: Il Girasole

We verblijven in het gastvrije Bed and Breakfast van Franca en Felice in Contigliano, een klein dorpje in het dal. Zij hebben hun huis opengesteld voor pelgrims die de Cammino di Francesco lopen en ontvangen hun gasten in de sfeer van Franciscus – vol vreugde en met een open hart.

We hebben tijdens onze retraite de beschikking over het gehele huis en verblijven in lichte 2-persoonskamers.

Programma

We beginnen de dag met meditatie in ons gastverblijf waarna we ontbijten in de grote woonkeuken, terwijl Franca en Felice onze lunchpakketten klaarmaken.

Na het ontbijt gaan we op pad en lopen een stuk van de Cammino naar een van de heiligdommen, en laten ons verwonderen door de schoonheid van de natuur en de energie van de streek.
Tijdens de wandelingen zullen we veel in stilte verblijven om de grootsheid van de natuur zoveel mogelijk door ons heen te ademen en in de stilte van onze gedachten en de vreugde van ons hart te komen. Onderweg doen we een bewustzijnsoefening en is er ruimte voor het delen van ervaringen.

In de namiddag keren we terug naar Il Girasole en is er tijd voor rust en ontspanning en het uitwerken van persoonlijke opdrachten. In de tuin met uitzicht over de vlakte en de heilige berg de Terminillo kun je hiervoor heerlijk plaatsnemen.

Na een voortreffelijk diner sluiten we de dag af met een korte avondmeditatie.

 

De retraite in het Rieti-dal is een diepgaande spirituele ervaring naar de vreugde in je eigen hart
De retraite biedt:
 • een vast ritme van meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • dagelijkse wandelingen door het paradijselijk landschap in het dal van Rieti
 • meditatie in de heiligdommen van Franciscus
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies
 • verblijf in een sfeervolle retraitelocatie met voortreffelijke maaltijden en Italiaanse gastvrouw en gastheer
De retraite geeft:
 • afstemming op je eigen hart
 • meer vreugde en lichtheid in je leven en je hart
 • een dieper contact met je ware zelf
 • meer bewustzijn over en inzicht in je levensvragen en thema’s
 • een dieper contact met je directe weten
 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * meer vertrouwen op je levensweg
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * rust in het hoofd en ontspanning in het lichaam
  * meer energie
Informatie

We vliegen gezamenlijk naar Rome, vanwaar we met een (taxi)busje naar ons retraitehuis in Contigliano reizen. Ook het vervoer terug naar Rome is gezamenlijk met het busje.

Kosten

De kosten voor deze retraite inclusief het gehele programma, coaching, meditaties, overnachtingen in 2-persoonskamer, maaltijden op basis van volpension, en transfer van en naar het vliegveld Rome: 1070 euro.

Niet inbegrepen zijn de kosten van de vlucht naar Rome v.v.

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 270 euro.
De overige 800 euro graag overmaken voor 1 mei 2022.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier mail naar: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, retraite of cursus(dag) bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 85 euro.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi, Italië - een persoonlijke retraite

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali, Indonesië

Rieti-dal, Italië

Tempels, Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl