Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Retraite Sinaï woestijn

Mediteren, yoga en wandelen

De stilte van de Sinaï

In 2022 vindt de woestijn retraite plaats in de Witte woestijn

In deze bijzondere 8-daagse retraite in de Egyptische Sinaï-woestijn maken we een reis naar ons diepste zelf – de kern van ons hart, door diep de woestijn in te trekken.

.

Het wandelen in de stilte van de woestijn biedt de ruimte voor een innerlijke reis naar een nieuw bewustzijn. Door het ervaren van de immense grootsheid en ruimte om je heen krijg je zicht op belangrijke thema’s in je leven en kom je los van vaste patronen. Via de gerichte individuele opdrachten leer je vervolgens je focus te verleggen en een ander perspectief te ontwikkelen. Je komt meer in contact met je ware zelf, waardoor je je eigen grootsheid – de grootsheid van je hart – meer en meer ervaart.

Programma

Tijdens deze 8-daagse retraite zijn we 5 hele dagen op pad en trekken we diep de woestijn in. We wandelen onder begeleiding van Egyptische bedoeïenen en hebben de unieke kans om hun leefwereld en culturele gebruiken en tradities van dichtbij mee te maken.

De bedoeïenen leiden ons iedere dag naar onze volgende plek van overnachting. Daar slaan ze de grote, originele bedoeïenentent op waarin we zullen overnachten. We hebben ook de bijzondere mogelijkheid om buiten onder de prachtige sterrenhemel te slapen. Onze bagage wordt vervoerd door jeeps zodat we enkel met een klein rugzakje lopen. De kamelen dragen ons water en als je moe bent zullen de kamelen ook jou dragen. 

Iedere dag heeft een eigen thema en route en kent een uitgebalanceerd ritme van beweging en rust om zo optimaal mogelijk in de stilte van je gedachten en de kern van je hart te komen.

Slapen onder de sterrenhemel en mediteren op de Sinaïberg

We beginnen de dag met yoga en meditatie en bereiden ons voor op de tocht. Na het ontbijt gaan we op pad. Tijdens de wandelingen zullen we veel in stilte verblijven. In de middag, na de lunch, is er tijd voor rust en ontspanning, doen we een bewustzijnsoefening en is er ruimte voor het delen van ervaringen. Vervolgens lopen we verder tot aan onze volgende overnachtingsplek. We sluiten de dag af rond het vuur met een traditionele bedoeïenen maaltijd en een korte avondmeditatie.

De wandelingen brengen ons via het schitterende woestijnlandschap naar het Sinaïgebergte en beklimmen we de 2285 meter hoge Sinaïberg, waar volgens de overleveringen Mozes de Tien Geboden ontving. Boven op deze heilige berg wacht ons een spectaculair uitzicht bij zonsondergang en verinnerlijken we de stilte, ruimte en weidsheid met een diepe meditatie oefening.

Deze retraite in de Sinaï-woestijn is een unieke innerlijke ervaring voor een bijzondere reis naar de grootsheid van je hart

 

De retraite biedt:
 • een vast ritme van yoga, meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • 5 dagen wandelen, diep de woestijn in onder begeleiding van Egyptische bedoeïenen
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies
 • slapen onder de sterrenhemel
 • meditatie boven op de Sinaïberg, de berg waar Mozes de Tien Geboden ontving
De retraite geeft:
 • dieper contact met je ware zelf
 • meer bewustzijn over en het loslaten van vaste patronen
 • inzicht in je levensvragen en –thema’s
 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * helderheid over hoe je verder wilt in je leven
  * meer zelfvertrouwen op de eigen innerlijke leiding
  * meer vreugde van en afstemming op je eigen hart
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * rust in het hoofd en ontspanning van het lichaam
Informatie

Dag 1 en dag 7 en 8 van deze retraite zijn (gedeeltelijk) reisdagen. Op dag 1 vliegen we gezamenlijk naar Sharm el Sheikh (overstappen in Caïro), waar we in een hotel overnachten. Op dag 2 trekken we voor 5 hele dagen de woestijn in. Halverwege dag 7 reizen we via Dahab terug naar Sharm el Sheikh om langzaam de overgang te maken naar de bewoonde wereld. Op dag 8 vliegen we weer terug naar Nederland.

Er is ook de mogelijkheid om een eigen kleine tent mee te nemen voor de overnachtingen in de woestijn.

Kosten

De kosten voor deze retraite inclusief het gehele programma, coaching, meditaties en yoga, overnachtingen (in hotel en bedoeïenentent), maaltijden op basis van volpension, lokale gids en bedoeïenen team, kamelen, fooien en lokaal transport: 1290 euro.

Niet inbegrepen zijn de kosten van de vlucht naar Sharm el Sheikh v.v. en het visum bij binnenkomst (25 euro).

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 290 euro. De overige 1000 euro graag overmaken voor 1 oktober 2020.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier mail naar: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, retraite of cursus(dag) bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 85 euro.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi, Italië - een persoonlijke retraite

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali, Indonesië

Rieti-dal, Italië

Tempels, Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl