Praktijk voor life, soul en bewustzijnscoaching

Retraite Assisi, Italië

Mediteren en wandelen

De stem van het hart

van vrijdag 2 september tot en met woensdag 7 september 2022 volgeboekt

.

In deze retraite treden we in de voetsporen van Franciscus en Chiara van Assisi en gaan ervaren dat Assisi de plek bij uitstek is om de stem van je hart te laten klinken.

Assisi, in het groene hart van Italië, ademt de sfeer van Franciscus en Chiara van Assisi. Twee mensen die vanuit hun diepste wezen en zonder terughouding vormgaven aan hun leven. Het innerlijk verlangen dat hen voortdreef en obstakels deed overwinnen is van alle tijden. Tot op de dag van vandaag zijn zij wereldwijd een bron van inspiratie. Assisi is een plek van heling.

Franciscus en Chiara van Assisi

Franciscus spreidde een enorme liefde voor mensen en natuur ten toon met een uitstraling die iedereen raakte. Zijn woorden maakten mensen wakker en leerden ze af te stemmen op het eigen hart in het dagelijks leven.

Franciscus (1181-1226) was zoon van een lakenkoopman en leefde in zijn jeugd in Assisi. Als jongeman vocht hij mee in de oorlog tegen de buurstaat Perugia. Hij werd gevangengenomen en kwam daar tot inkeer. Franciscus had sterke openbaringen over wie hij was en wat zijn werkelijke weg was. Dit had tot gevolg dat hij niet langer kon leven in een gemeenschap van angst en illusie en gehoor gaf aan de stem van zijn hart. Die bracht hem in de velden buiten de stad, vrij en vol vertrouwen om zijn eigen weg te gaan. Hij koos voor een totaal onbaatzuchtig leven.

Franciscus vond een plek in het dal, de Porziuncola (letterlijk: het kleine stukje) waar hij mediteerde en al snel volgelingen kreeg. Vanuit deze plaats liep hij de velden in, de berg de Subasio op naar de grotten waar hij in stilte kon zijn.

Chiara (1195-1253), dochter uit een adellijke familie in Assisi, was van jongs af aan geïnspireerd door het leven van Franciscus. Ze werd diep geraakt door Franciscus, die met vuur en groot elan verwoordde waar het in het leven om ging: niet om macht, niet om bezit, maar om het volgen van de stem van je hart. Chiara verbrak haar ketenen en volgde de weg van Franciscus. Ze ontwikkelde een enorme innerlijke kracht om haar eigen weg te gaan. Veertig jaar lang verbleef zij met enkele gelijkgestemden zoals haar zus Agnes en later haar moeder, in het klooster San Damiano net buiten Assisi. Zij werd de vertrouwenspersoon van Franciscus en was befaamd om haar geneeskrachtige gaven.

 

Ga met een snelle stap en lichte tred.
Ga veilig, blij, opgewekt en alert
het pad dat je naar intens geluk voert.
Chiara van Assisi

 

Het heiligdom van Chiara alsook de Porziuncola en het graf van Franciscus zijn bewaard gebleven en hebben ieder hun eigen en bovenal unieke energie.

Mediteren en wandelen in de velden rondom Assisi

We worden opgetild door de energie van deze streek en nemen deze mee naar de diepte in onszelf. We wandelen door het prachtige dal rondom Assisi en over de heilige berg de Subasio, mediteren in verstilde heiligdommen en werken met gerichte individuele opdrachten om de stem van ons eigen hart te laten klinken. We gaan ontdekken dat alle heiligdommen en natuurplaatsen een oude traditie kennen van heling en devotie. In deze sfeer verzorgde Franciscus de zieken en droeg hij al wandelend, vertellend en handelend zijn idealen uit.

Door de pure energie van de heiligdommen van Franciscus en Chiara te ervaren, door te mediteren, bewustzijnsoefeningen te doen en te wandelen in het uitgestrekte dal en over de berg de Subasio, voel je opnieuw wat er echt nodig is om te leven en te creëren vanuit je hart. Franciscus en Chiara van Assisi zijn grote voorbeelden van zielen die een spirituele weg zijn gegaan en door angsten en twijfels heen hun eigen leven van binnenuit manifesteerden. Dit was een weg van vreugde en van heling.

Ons verblijf

We verblijven in een Monastery Stay, het prachtige, gastvrije klooster Casa Papa Giovanni midden in het historische centrum van Assisi. Vandaar gaan we iedere ochtend op pad.

We beginnen de dag met meditatie op het magnifieke dakterras, of (afhankelijk van het weer) in de karakteristieke kloosterbibliotheek. ’s Avonds besluiten we de dag met een korte avondmeditatie in de stilte van de kloosterkapel.

Iedereen heeft de beschikking over een lichte 1-persoonskamer en het dakterras biedt fantastisch uitzicht over de stad en het dal. In de namiddag kun je hier heerlijk uitrusten of je persoonlijke opdrachten uitwerken.

Het verblijf in Casa Papa Giovanni is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Tijdens het ontbijt kun je je eigen lunchpakket samenstellen dat we veelal onderweg zullen nuttigen.

De Assisi retraite is een diepgaande spirituele ervaring voor een innerlijke reis naar de stem van je hart
De retraite biedt:
 • een vast ritme van meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • dagelijkse wandelingen door het lieflijke en mystieke landschap rondom Assisi
 • meditatie in de heiligdommen van Franciscus en Chiara
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies
 • uniek verblijf in een Monastery Stay, met eigen kamer met douche en toilet en uitzicht op het dal
De retraite geeft:
 • afstemming op je eigen hart
 • een dieper contact met je ware zelf
 • meer bewustzijn over en inzicht in je levensvragen en thema’s
 • een dieper contact met je directe weten
 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * meer vreugde en lichtheid in je leven
  * meer vertrouwen op je levensweg
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * rust in het hoofd en ontspanning in het lichaam
  * meer energie
Informatie

We vliegen gezamenlijk naar Rome waar we worden opgewacht door onze taxichauffeur Giovanni die ons naar Assisi zal brengen. Ook het vervoer terug naar Rome wordt door Giovanni verzorgd.

Kosten

De kosten voor deze retraite inclusief het gehele programma, coaching, meditaties, overnachtingen in 1-persoonskamer, maaltijden op basis van halfpension, en transfer van en naar het vliegveld Rome: 1070 euro.

Niet inbegrepen zijn de kosten van de vlucht naar Rome v.v.

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 270 euro.
De overige 800 euro graag overmaken voor 15 augustus 2022.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier mail naar: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, retraite of cursus(dag) bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 85 euro.

Coaching

Individuele consulten en coaching Nijmegen

Individuele coaching Assisi, Italië - een persoonlijke retraite

Meditatie

Meditatie cursus

Online meditatie

Retraite

Epidavros, Griekenland

Sinaï woestijn

Assisi, Italië

Bali, Indonesië

Rieti-dal, Italië

Tempels, Egypte

Witte woestijn

Workshop

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen | Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl